+32 (0)468 31 76 57 hallo@glowbykaroline.be

Powder ombre brows

Bij de Powder Brow techniek wordt door middel van een elektronische pen en een fijn naaldje het pigment met hoge snelheid in de huid gedrukt.  Dit creëert een semi-permanente schaduw/poeder effect, ook wel ombre brows genoemd.  

Bij powder brows wordt er tot maximaal 0,3mm in de huid gewerkt waardoor de pigmenten natuurlijker ogen.

Powder brows is geschikt voor alle huidtypes, ongeacht geslacht, leeftijd of etnische afkomst.  

hoe verloopt de behandeling?

Er wordt een consult uitgevoerd om uw huidkwaliteit en realistische verwachtingen van permanente make up te begrijpen. De kleur wordt per persoon aangepast aan de ondertoon van de huid. De vorm van de gekozen PMU wordt eerst getekend, zodat er geen verassingen zijn.

Een toestemmingsformulier zal worden ingevuld om ervoor te zorgen dat we alle medische informatie nodig hebben die nodig is voor de procedure. Ook zal een foto worden genomen voor en na de behandeling. Er wordt een kalmerende creme toegepast, zodat de behandeling als aangenaam wordt ervaren.

 

 

is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel-vernieuwing zal na een periode van circa 4 tot 8 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 70% in intensiteit af na de eerste sessie. Na 6 weken wordt er een bijwerking uitgevoerd.  Na deze bijwerking zal de kleur nog zo een 30 à 40% afnemen.

Het resultaat van de behandeling blijft gemiddeld 1 tot 1,5 jaar mooi, maar is afhankelijk van oa. uw celvernieuwing, invloed van uv-licht, uw leeftijd, uw huidconditie, uw huidtype, het aangebrachte pigment, …

WAAR MEE MOET IK REKENING HOUDEN NA DE BEHANDELING?

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling.

  • De behandelde huid dient gedurende 7 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. 
  • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen.
  • Vermijd eerste week na de behandeling de zonnebank en ook de natuurlijke zon.
  • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen.
  • beperk intensief sporten, zwemmen, sauna, laserbehandeling, …

kan deze techniek bij iedereen worden toegepast?

Nee, PMU kan niet toegepast worden bij: zwangere dames, hepatites patiënten, diabetes patiënten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen.

Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot einde kuur.de stimulatie van de natuurlijke productie van collageen en elastine.

CONTRA INDICATIES

 

Hepatitis B, hemofilie, u bent onder doktersbehandeling, U gebruikt medicatie (bloedverdunners, antibiotica (contacteer uw huisarts), je hebt ooit last gehad van een koortsblaasje, allergie, keloïd littekens, u bent allergisch aan tandarts verdoving, u bent zwanger of geeft borstvoeding, chronische huidziekte, contactallergie, diabetes 1 – 2, Immuunstoornis, hart en vaatafwijkingen